Kalkuttai Teréz anya a szegények megmentője

Misztériumjáték – A Karol Wojtyla Művészeti Csoport előadása

Kalkuttai Teréz anya életét és misszióját mutatja be a darab. Miért ne lehetne a színház feladata az , hogy bemutassa Istent és csodálatos gondviselését a színpadi eszközökön keresztül,nevelve és jobbá téve, nemesítve így az adott közönséget.

A darab hűen követi ezen gondolatot, bemutatja Kalkuttai Teréz anya elhivatottságát, és gondolatain keresztül visszavezeti a hétköznapi embert Isten Irgalmához. A mű édesapja tragikus halálának napjától követi végig Gonxha Bojaxhiu – később Teréz nővér, majd Teréz Anya – életét, egészen a halála napjáig. Megelevenedik előttünk India képe, a kalkuttai pályaudvar, ahol Teréz előtt egy koldus alakjában Jézus Krisztus jelenik meg, hogy átadja neki üzenetét, rábízva a nyomorgók, elesettek, haldoklók lelkének megmentését, szenvedésük enyhítését.

Látjuk áldozatos munkájának állomásait a nyomornegyedekben, az új rend, a Szeretet Misszionáriusai megalapításáért folytatott kitartó küzdelmét, egy beteg gyermek hősies megmentését , a Béke Városát melyet Kalkutta nyomortelepén hozott létre, de a sok nehéz életsorsok ellenére felcsillannak előttünk pár percre India színesen egyedülálló táncai is.

A kis darabot végig kísérik Teréz anya igaz gondolatai, imái, és hosszú évek alatt eltitkolt lelki szenvedésére is fény derül.
A zenével, tánccal és fényekkel megkomponált mű 60 perces.
A darabot a Karol Wojtyla Művészeti Csoport adja elő.
India táncot betanította: Csutor Zsuzsanna táncművész-koreográfus

Művészeti vezető: Blaskó Bernadett előadóművész

NYÁRI ELŐADÁSOK:

2018.július 7. Bercel
2018.július 13. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó

Szent István TV felvétele
2018. július 13. – Egerszalóki Ifjúsági Találkozó

További előadások szereplések